Nowe menu w restauracji TASTE_it
05 Mai
PRZYSTAWKI ZIMNE/ COLD STARTERS
Tatar z łososia wędzonego z tostem pszennym Smoked salmon tartare with wheat toast | 29 PLN |
Carpaccio wołowe Beef carpaccio | 35 PLN |
Śledź bałtycki podawany na kaszy z marynowanym borowikiem | 19 PLN |
PRZYSTAWKI CIEPŁE/ WARM STARTERS
Grillowana krewetka słodkowodna olbrzymia w ziołach i oliwie Grilled freahwather shrimp in herbs and olive oil | 39 PLN |
Pierogi z nadzieniem ze świeżego szpinaku i sera feta podawane z sosem serowym Dumplings filled with fresh spinach and feta cheese served with cheese sauce | 18 PLN |
Gołąbek faszerowany mięsem z cielęciny z delikatnym sosem pomidorowym WMeat-stuffed cabbage with veal in delicate tomato sauce | 28 PLN |
PRZEKĄSKI/ SNACKS
Fondue z sera camembert z bruschettą z prosciutto dla 2 osób Fondue with camembert cheese for two served with bruschetta with prosciutto | 38 PLN |
Antipasti dla 2 osób – deska wyselekcjonowanych wędlin i serów Antipasti for two - selected cheese and meat board | 49 PLN |
ZUPY/ SOUPS
Krem z ogórka kwaszonego Cucumber cream | 17 PLN |
Krem pasternakowo - jabłkowy Parsnip - apple cream | 17 PLN |
Pikantna zupa z owoców morza z krewetkami Spicy seafood soup with shrimps and mussels | 34 PLN |
Rosół z kury zagrodowej z lanymi kluskami Chicken soup with batter dumplings | 19 PLN |
SAŁATY/ SALADS
Sałatka z polędwicy wieprzowej z dodatkiem sera lazur, czarnej fasoli i prażonego słonecznika Salad with pork tenderloin with the addition of lazur cheese, black beans and roasted sunflower | 32 PLN |
Sałatka z wątróbką drobiową z dressingiem malinowym Chicken livers salad with raspberry dressing
| 24 PLN |
Sałatka z karmelizowaną gruszką, orzeszkami pini i parmezanem z dressingiem miodowym Salad with carmelized pear and pine nuts with the addition of honey and parmesan
| 28 PLN |
Sałatka z piersi kaczki, mango i granatem podawana z sosem jagodowym Sheep cheese salad with orange sauce and apples
| 36 PLN |
MAKARONY/ PASTAS
Spaghetti z krewetkami i pikantnym sosem pomidorowym Spaghetti with shrimp and spicy tomato sauce | 46 PLN |
Makaron z pesto z bazylii Pasta with basil pesto
| 28 PLN |
BURGERY/ BURGERS
Burger z piersi kaczki z dodatkiem mango, granatu i sosu barbeque Burger with duck breast with the addition of mango, pomegranate and barbeque sauce | 39 PLN |
Burger z piersi kaczki z dodatkiem sera żółtego, sera feta, bekonu i pomidora Burger with meat of duck with addition of cheese, feta cheese, becon and tomato | 39 PLN |
RYBY/ FISH
Pieczony sandacz podawany na dzikim ryżu, warzywami i sosem z kwaszonego ogórka Baked zander served on wild rice in pickled cucumber sauce with vegetables | 46 PLN |
Pieczony filet z jesiotra podawany z soczewicą, czarną belugą z blanszowanymi warzywami i pieczonym burakiem Roasted saturgeon fillet served with lentils black beluga with blanched vegetables and baked beetroot | 49 PLN |
MIĘSA/ MEAT
Stek z polędwicy wołowej z ziemniakami gratin, glazurowanymi burakami i sosem pieprzowym Beef steak served with gratin potatoes, candied beetroots and fresh pepper sauce | 74 PLN |
Sznycel wiedeński z cielęciny podawany z domowymi frytkami i miksem sałat Original deep-fried Wiener Schnitzell, served with home fries and salad mix
| 62 PLN |
Wołowina Rydberg - kawałki argentyńskiej polędwicy wołowej z ziemniakami i smażoną cebulą Rydberg Beef - pieces of Argentinian beef loin served with roast potatoes and fried onions | 62 PLN |
Stek z polędwicy argentyńskiej podawany z sosem borowikowym w kompozycji klusek gnocci i młodej marchewki blanszowanej Argentinian Beef steak served with mushroom sauce in composition dumplings gnocci and blanched carrot | 94 PLN |
Udko z gęsi z kaszą jęczmienną, białą pietruszką i zielonym groszkiem Goose thigh served with barley, white parsley and green peas | 62 PLN |
Pieczona pierś z kaczki podawana z modrą kapustą i pyzami Roasted duck breast served with red cabbage and steamed dumplings | 54 PLN |
DESERY / DESSERT
Sezonowy deser rekomendowany przez Szefa Kuchni Seasonal dessert recommended by Chef | 18 PLN |
Domowe lody chałwowe z owocami leśnymi Homemade halva ice cream with forest fru
| 32 PLN |
Fondant z belgijskiej czekolady podawany z gałką lodów waniliowych Belgian chocolate fondant served with vanilla ice cream
| 23 PLN |
MENU DLA MALUCHA / KIDS MENU
Delikatny rosołek z makaronem Delicate chicken broth with noodles | 10 PLN |
„Skubanii” -Domowe nuggetsy z indyka z marchewką i frytkami "Free birds" - Homemade turkey nuggets served with cooked carrot and fries | 18 PLN |
„Gdzie jest Nemo” - Polędwiczki z dorsza z marchewką i frytkami "Finding Nemo" - Codfish sticks served with cooked carrot and fries | 27 PLN |
„Marta mówi” - Makaronik literkowy z sosem pomidorowym "Marta speaks" - Alphabet pasta with tomato sauce | 14 PLN |