TASTE_it w gronie Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

1 lipca, w Restauracji Hotelu Bazar 1838 w Poznaniu, odbyło się oficjalne wręczenie certyfikatów oraz tablic na budynki, dla nowych członków Sieci. Dzięki przystąpieniu do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Europejskiego restauracja i jej załoga otrzymała nagrodę za kulinarne starania. Oznaczenie odebrał Szef Kuchni Jacek Blicharski wraz ze swoim zastępcą Marcinem Humerskim. Oznaczeniem sieci wyróżnione zostały cztery dania: kaczka z poznańskimi pyzami i modrą kapustą, udko z gęsi z sosem jałowcowym podawane z kopytkami i kwaszoną kapustą z grzybami, pieczona pierś z gęsi podawana z sosem z podgrzybka, burakami i kaszą perłową a także aromatyczny rosół z gęsi, który serwowany jest w naszej restauracji w sezonie jesienno-zimowym.