Loader

TASTE_it w gronie Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.

TASTE_it w gronie Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.
01 Jul

1 lipca, w Restauracji Hotelu Bazar 1838 w Poznaniu, odbyło się oficjalne wręczenie certyfikatów oraz tablic na budynki, dla nowych członków Sieci. Dzięki przystąpieniu do Europejskiej Sieci Dziedzictwa Europejskiego restauracja i jej załoga otrzymała nagrodę za kulinarne starania.  Oznaczenie odebrał Szef Kuchni Jacek Blicharski wraz ze swoim zastępcą Marcinem Humerskim. Oznaczeniem sieci wyróżnione zostały cztery dania: kaczka z poznańskimi pyzami i modrą kapustą, udko z gęsi z sosem jałowcowym podawane z kopytkami i kwaszoną kapustą z grzybami, pieczona pierś z gęsi podawana z sosem z podgrzybka, burakami i kaszą perłową a także aromatyczny rosół z gęsi, który serwowany jest w naszej restauracji w sezonie jesienno-zimowym.

 

This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings.

OK, close